Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به گفته زارع، زلزله شب گذشته ترکیه، به تنهایی نمی‌تواند گسل‌های ایران را فعال کند، اما مجاورت جغرافیایی این گسل‌ها نشان می‌دهد این منطقه بسیار زلزله خیز است. تاریخ انتشار: 12:04 - 05 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۰۰۵۵

مهدی زارع استاد تمام پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان درباره زلزله شب گذشته ترکیه گفت: این زلزله در در استان "الازیغ" در شرق این کشور به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسل آناتولی شرقی، مسبب این زلزله بود که بزرگی آن به ۶.۸ ریشتر رسید.

بیشتر بخوانید: زلزله‌ای به بزرگی ۶.۸ ریشتر شرق ترکیه را لرزاند

زارع ادامه داد: این گسل بسیار مهم است و به گسل آناتولی شمالی اتصال دارد. همچنین این گسل در مجاورت غربی کشور ما قرار دارند؛ بنابراین استان‌های آذربایجان غربی و شرقی کشور ما و استان‌های شرقی ترکیه پتانسیل بالایی برای وقوع زلزله دارند.

وی گفت: این زلزله توانسته تا ۳۰۰ کلیومتر دور هم احساس شود و در ۵ استان کشور ما شدت این زلزله مشخص است.
این عضو هئیت علمی دانشگاه افزود: بیش از ۳۰۰ هزار نفر در در فاصله ۳۵ متری کانون این زمین لرزه، زندگی می‌کنند که با توجه به ساعت وقوع آن، تعداد کشته شدگان تاکنون ۲۰ نفر اعلام شده، اما خرابی‌های بسیاری بر جای گذاشته است.

زارع اظهار کرد: در این منطقه سد‌های بزرگتری قرار دارند. بزرگترین سد مخزنی دنیا، سد آتاتورک با ظرفیت ۴۳ میلیارد متر مکعب است که کارشناسان آسیب دیدن سد را بررسی خواهند کرد.

استاد تمام پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در پاسخ به این سوال که این زلزله، گسل‌های ایرانی را فعال خواهد کرد یا خیر گفت: این زلزله نمی‌تواند گسل‌های ایران را تحریک کند، اما مجاورت این گسل‌ها به این معناست که این منطقه برای زلزله بسیار حساس است.

این زلزله شناس درباره مدیریت بحران در ترکیه گفت: مدیریت بحران کشور ترکیه، ده دقیقه پس از وقوع زمین لرزه، نقشه کاملی از کانون زلزله و مناطق و روستا‌های تحت تاثیر قرار گرفته را منتشر کرد؛ اما متاسفانه در کشور ما با وجود قدیمی‌تر بودن عمر سازمان مدیریت بحران، هنوز همچنین امکاناتی وجود ندارد.

به گزارش میزان، بزرگترین زمین لرزه‌ای که تاکنون در ترکیه رخ داده است به سال ۱۹۹۹ برمی‌گردد که در جریان آن شمال غربی این کشور را لرزاند و ۱۸ هزار قربانی و حدود یک میلیون آواره برجای گذاشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زلزله زلزله پژوهشگاه زلزله شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۰۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی

محمدطیب صحرایی در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران با حضور رئیس جمهور، عنوان کرد: مشکلات استان هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه های فعلی حل نمی شود و این استانها نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

به گزارش ایرنا، وی پیشنهاد داد که برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

به گفته صحرایی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح ها و اقدامات نیمه تمام است. به عنوان نمونه دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالی که بسیاری از ساختمان و زیرساخت های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند.

استاندار کرمانشاه در ادامه گفت که اکنون ترمیم تخریب های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صحرایی یکی دیگر از طرح های زیربنایی و اشتغالزای استان را «راه آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می تواند منجر به رونق طرح ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان ها شود.

در ادامه این جلسه، رئیس جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و استانداران، به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در استان کرمانشاه نشان می دهد این استان در فصل بهار سال گذشته با ۱۵/۴ رتبه اول بیکاری کشور، در فصل تابستان با نرخ بیکاری ۱۳.۶ رتبه دوم بیکاری و در فصل پاییز با نرخ ۱۲.۹ در رتبه سوم بیکاری کشور قرار گرفت.

استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرح اشتغالزایی بهبود یافتگان مراکز یاورشهر اجرایی شد

دیگر خبرها

  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • خجالت بکشید!
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!