Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:06:08 GMT

پتک اردوغان بر گسل عمیق تل آویو

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۳۹۳۲۹

پتک اردوغان بر گسل عمیق تل آویو

اردوغان شب گذشته در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شدت علیه اشغالگری های رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و با در دست داشتن نقشه ای، اشغال اراضی مردم فلسطین از زمان تاسیس رژیم نامشروع اسرائیل را به نمایش گذاشت. او همچنین سیاست های رژیم صهیونیستی در اشغال کرانه باختری و بلندی های جولان را به شدت محکوم و سرانجام محاصره نوار غزه و کشتار مردم فلسطین در این منطقه را با حادثه هلوکاست مقایسه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوغان ضمن انتقاد از سکوت جامعه جهانی در قبال جنایت های رژیم صهیونیستی ، این را هم گفت که سرزمین های فلسطینی اشغال شده از سوی اسرائیل یکی از مکان هایی است که شاهد بیشترین ظلم در جهان است.

رئیس جمهوری ترکیه سپس از حاضران در مجمع عمومی سازمان ملل پرسید: مرزهای اسرائیل از کجا آغاز می‌شود و در کجا پایان می یابد؟ آیا اسرائیل سیر می‌شود؟ خیر. اسرائیل اکنون به دنبال اشغال باقی‌مانده خاک فلسطین است.

اظهارات اردوغان علیه صهیونیست ها، در شامگاه سه شنبه ،‌در حالی که رژیم صهیونیستی در بحران شدیدی به سر می برد، مقامات این رژیم را خشمگین کرد و به واکنش واداشت. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به دلیل مشکلات داخلی و تعیین تکلیف انتخابات پارلمانی اسرائیل برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر نکرده، از این سخنان اردوغان به شدت خشمگین شد.

وی دیروز در پیامی ویدئویی که در صفحه شخصی خود در توییتر منتشر کرد اردوغان را دروغگو خواند و از اظهارات وی در سخنرانی عمومی سازمان ملل متحد علیه رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: اردوغان کسی است که از بیان دروغ ها در مورد اسرائیل دست بر نمی دارد. "نباید این شخص درباره اسرائیل سخن به زبان آورد."

به دنبال نتانیاهو ،‌اسرائیل کاتس وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و جانشین نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل نیز به اظهارات اردوغان واکنش نشان داد و با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود به رییس جمهوری ترکیه حمله و وی را متهم به یهود ستیزی کرد. کاتس همچنین مدعی شد که اردوغان باید خجالت بکشد.

آتش توپخانه های لفظی دو طرف ، با ورود "فخرالدین آلتون" رئیس مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری ترکیه به صحنه، تندتر هم شد. آلتون در واکنش به سخنان نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره اردوغان گفت: نتانیاهو به جای انتقاد از اردوغان خود را برای جلسه دادگاه پرونده فساد آماده کند.

بعد از آلتون «ابراهیم کالن» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه هم به میدان آمد و در واکنش به حمله نتانیاهو به اردوغان گفت: نخست وزیر اسرائیل باید بفهمد که رجب طیب اردوغان صدای کسانی است که صدایی ندارند و به حمایت از مظلومان ادامه خواهد داد.

جنگ لفظی میان رهبران ترکیه و رژیم صهیونیستی موضوع تازه ای نیست اما به نظر می رسد اظهارات رییس جمهوری ترکیه در چنین سطحی از جامعه بین المللی و همزمان با وعده های نتانیاهو در مورد الحاق مناطق دیگری در کرانه باختری به اراضی اشغالی، ضربه بسیار محکمی به وضعیت آشفته صهیونیست ها وارد آورده است؛ آن هم در شرایطی که دو دور انتخابات پارلمانی در سرزمین های اشغالی هنوز نتوانسته تکلیف دولت آینده صهیونیستی را تعیین کند.

اظهارات اردوغان درحالی شوک قوی را به رژیم اسرائیل وارد کرد که صهیونیست ها پس از انتخابات پارلمانی دچار "بن بستی" در عرصه سیاسی خود شده و هنوز شخصی برای تشکیل کابینه در این رژیم مشخص نشده است. هر کدام از احزاب در سرزمین اشغالی فلسطین به دنبال کسب قدرت و گرفتن امتیاز برای پیشبرد اهداف خود هستند. این مساله به شدت اختلافاتی را در میان سران رژیم صهیونیستی به وجود آورده و وضعیت را برای آنها متزلزل کرده است.

این عرصه سیاسی به صورتی بر آنها تنگ شده است که نتانیاهو و بنی گانتس (رهبر حزب "آبی و سفید") رهبران دو حزب رقیب در سرزمین های اشغالی هنوز برای تشکیل دولت "وحدت ملی" به نتیجه نرسیده اند. همچنین از سوی دیگر روزنامه جروزالم پست به نقل از منابع نزدیک به "روون ریولین" رییس رژیم صهیونیستی گفته نتیجه مذاکره بین گانتس و نتانیاهو به هفته بعد و همزمان با جلسه استماع محکومیت "بی بی" موکول شده است.

بدنه سیاست صهیونیست ها با این اتفاقات متزلزل و شکننده تر و معادلات برای تشکیل کابینه این رژیم را پیچیده تر خواهد کرد.

/  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ترکیه رجب طیب اردوغان اردوغان اسرائیل فلسطین رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۹۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟

۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. این در حالی است که آمریکا در آستانه انتخابات نیز قرار دارد. به همین دلیل چنانچه شرایط در آمریکا از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی رژیم صهیونیستی خواهد شد.

حسن هانی‌زاده، کارشناس جهان عرب در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین نوشت:۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد و این روز‌ها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح می‌شود. در این خصوص به نظر می‌رسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آن‌ها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقه‌ای بشمار می‌آید، خط قرمز می‌دانند.

لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صد‌ها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانی‌تر خواهد شد.

چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدار‌هایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظر‌ها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.

در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش می‌کند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشور‌های دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روز‌ها آن‌ها در آستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد؛ بنابراین به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاش‌ها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر می‌رسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آن‌ها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت می‌کنند و جنبش دانشجویی اخیر که آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش می‌کردند، آن را نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • گیر کردن نتانیاهو در میان آرواره‌ها
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟
  • اولمرت: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • درخواست ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو در کنگره
  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو